Phishing melden

Wat is phishing?

Wat verwachten wij van u?

• Antwoord zeker niet op een phishing-bericht!
  • Help ons het detectiesysteem bij te sturen door phishing pogingen te rapporteren zoals hieronder wordt beschreven.
  • Stuur de phishingmails a.u.b. niet door naar ons helpdesk e-mailadres

Phishing-berichten in bijlage doorsturen

Verstuur het phishing-bericht als bijlage bij een nieuw bericht,
naar phishing@dict.ugent.be met als subject "phishing".

Wie veel juiste meldingen doet krijgt binnen het systeem een hogere status bij een volgende melding.

Opmerkingen

1. E-mail die van thuis wordt verstuurd via de smtp-server van uw provider, wordt niet tegengehouden.
  2. Krijgt u onderstaande error melding, dan heeft u geantwoord op een 'gekend' phishing-bericht.
554 5.7.1 :
Recipient address rejected: Don't respond to phishing emails!
See http://helpdesk.ugent.be/email/phishing.php

Wat doet DICT?