Wachtwoord vergeten

Met de self-service wachtwoord reset kan je vanop de loginpagina zelf je wachtwoord opnieuw instellen.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van de verificatiemethodes die ingesteld werden voor multi-factor authenticatie (MFA) op je account:

• Voor het resetten van een wachtwoord zijn 2 verschillende methodes vereist
  • Kijk na welke verificatiemethodes je hebt ingesteld en voeg er zo nodig toe
  • Accounts die naast het wachtwoord over slechts één andere verificatiemethode beschikken zullen gevraagd worden een extra methode te registreren (een privé e-mailadres of een bijkomende MFA-methode)

Hoe verloopt een wachtwoord reset?

Kies op het aanmeldscherm voor "Wachtwoord vergeten":

Vul op het "Toegang krijgen tot uw account"-scherm de captcha in (tip: indien moeilijk leesbaar kies een andere met de pijltjes of gebruik de audiomodus):

Kies bij "verificatiestap 1" een methode uit je lijst met ingestelde verificatiemethodes in de linkerkolom:

Kies bij "verificatiestap 2" opnieuw een methode uit je lijst met ingestelde verificatiemethodes in de linkerkolom.

De gebruikte methode in stap 1 is niet meer zichtbaar in de lijst.

Na een succesvolle verificatie kan je een nieuw wachtwoord kiezen en ingeven ("Voer nieuw wachtwoord in") en bevestigen ("Bevestig nieuw wachtwoord"):

Het is niet mogelijk om een nieuw wachtwoord te kiezen dat in strijd is met het wachtwoordbeleid:

Je wachtwoord werd succesvol gereset:

Je ontvangt ook nog een bevestiging via e-mail.

Enkele verificatiemethodes toegelicht

Stuur e-mail naar mijn alternatieve e-mailadres

Naar je privé e-mailadres wordt een cijfercode verzonden. Geef de code in en klik op "Next":

Wat is een privé e-mailadres?

Met een privé e-mailadres wordt bedoeld een persoonlijke account die je zelf aanmaakt bij onder meer Microsoft (Outlook) of Google (Gmail).

Gebruik hiervoor niet een adres dat gekoppeld is aan een account bij een andere werkgever of onderwijsinstelling. Zo'n account loopt immers af bij einde aanstelling of studie.

Een melding in de Authenticator-app goedkeuren

Er wordt er notificatie gestuurd naar je authenticator app. Geef het getoonde cijfer in en bevestig de notificatie.